Roder HTS Structures

Историята на семейство RÖDER

Основател и главен изпълнителен директор - Heinz Roder Фамилното име Röder се асоциира с бизнеса с палатки повече от 50 години, от иноваторските дни на Heinrich Röder през 1959 г. с наемането на палатки с дървени конструкции до днешното производство с голям капацитет и световна дистрибуция, модулни временни конструкции.

Днес, притежаваната от семейството нова компания  RÖDER HTS HÖCKER GmbH е водеща в дизайна и изграждането на временни палаткови конструкции и се ръководи от сина на Heinrich Röder, главен изпълнителен директор Heinz Röder, който основава своята нова компания през 2001 г., като гарантира, че семейната традиция продължава и в следващото поколение.

Кратка история на връзката между семейство Röder и сектора за временни конструкции:

1959       Бизнесът с палатки на семейство Röder  започва с наемането на палатки с дървени рамки и платнища за употреба като собствен инвентар за отдаване под наем.

1961       Бизнесът на семейство Röder се разширява на пазара чрез доставянето на техни собствени палатки, които вече се предлагат за продажба на други компании, отдаващи под наем палатки.

1965       Ранната продуктова гама на компанията се развива с въвеждането на стомана, която се използва като основния материал за компонентите на основната рамка, вместо предишно използвания дървен материал.

1975       Разработването и наличието на пресован алуминий, комбинирано със значителните намаления на теглото, които предлага алуминия спрямо стоманата, се доказало като по-удобен за потребителя материал за употреба при изграждането на модулни палаткови съоръжения. Използването на пресован алуминий, както и интегрираните канали са подпомогнали значително подобрение в дизайна, като се използват каналите на кантовете за подсилване на платнищата за покриви и стени чрез системата за прикрепване на кантовете, което прави новия дизайн истинска модулна система.

1978       Новата алуминиева рамка със системата от жлебове по кантовете, заедно с непрекъснато растящата гама от модели палатки скоро станала успешна за бизнеса на семейство Röder. За да извлече полза от растящото търсене на продуктите, семейство Röder отваря нова фабрика, специално за масовото производство на своите разнообразни палаткови съоръжения. Фабриката се намирала в родния град на семейство Röder Волферборн, Бюдинген, Германия.

1984       Непрекъснатото развитие на продуктите дало възможност на фирмата на семейство Röder  да се наложи като основен лидер на пазара, връхна точка от програмата за развитие е проектирането, производството и пускането на първата в света двуетажна модулна палатка, която е напълно разглобяваща се конструкция – намираща многобройни приложения в цял свят днес.

1992       Heinz и Edwin Röder включват семейната фирмаRÖDER AG на немската фондова борса.

1993       Klöckner & Co AG поема контрол над мажоритарно дялово участие на компанията RÖDER AG. По това време семейство Röder се отказват от тяхната собственост в компанията.

1994       Heinz Röder финализира преотстъпването на фирмата на Klöckner & Co AG и напуска RÖDER AG.

2001       След като седем години преследва други бизнес интереси, Heinz Röder основава собствена нова компания, специализираща в производството на временни конструкции RÖDER HTS High Tech Structures KG, базирана отново в областта Волферборн, Бюдинген, Германия.

2002       RÖDER HTS KG отваря първите си служби по продажба в Обединеното кралство и Франция.

2003       RÖDER HTS KG отваря служба по продажба, обслужваща района на Средния изток.

2004       RÖDER HTS KG придобива собственост над конкурентната фирма HÖCKER STRUCTURES, Бад Залцуфлен, Германия. Стратегическото придобиване на HÖCKER STRUCTURES отваря нови пазари и добавя нови продуктови линии към портфолиото с продукти, предлагани от RÖDER HTS KG по това време.

2005       RÖDER HTS KG и HÖCKER GmbH официално се сливат в едно търговско дружество, известно като RÖDER HTS HÖCKER GmbH. През същата година производствените съоръжения на RÖDER HTS и HÖCKER STRUCTURES се сливат в ново модерно 42 000м² главно управление и производствено съоръжение, намиращо се в Кефенрод, Германия.

2006       RÖDER HTS HÖCKER GmbH отваря филиал на службата по продажби в Сингапур.

2007       RÖDER HTS HÖCKER GmbH отваря стратегически служби по продажби в Русия и Индия.

2008       RÖDER HTS HÖCKER GmbH въвежда нова гама от палаткови съоръжения, проектирани да бъдат напълно съвместими с други конструкции, доставяни от други производители.

2009       Семейство Röder празнува 50 години участие в бизнеса с палатки на търговското изложение на RÖDER HTS HÖCKER GmbH TENT-EXPO през 2009 г. Същата година пускат патентованата хибридна рамка от въглеродна сплав.

2010       Официалното стартиране на патентованата хибридна рамка от въглеродна сплав –лека и първа в света технология за модулни палатки със светъл отвор.

2011       Семейната компания RÖDER HTS HÖCKER GmbH има представителства в 32 държави по цял свят. Компанията обявява придобиването на 22 000м² земя в съседство до настоящото 42 000м² производствено съоръжение – новият обект ще предоставя достатъчно допълнително място за разширение в бъдеще. Първата фаза трябва да приключи през октомври 2011 г. с изграждането на модерно съоръжение от 2 600м² за производство на PVC покритие.